U bent hier

Voorschrijvers

node.tpl.php

Bent u (huis)arts?

Prescriptor is het elektronische voorschrijfsysteem (EVS) dat Digitalis Rx speciaal heeft ontwikkeld voor voorschrijvers, van huisartsen tot specialisten. Dit EVS geeft snel en op eenvoudige wijze toegang tot een uitgebreide selectie kennisbronnen. Prescriptor onderscheidt zich door een aantal bijzondere eigenschappen. Het is geïntegreerd in het medisch patiëntdossier, geeft beslissingsondersteunend advies en beschikt als multisource EVS-module over een veelheid aan informatiebronnen:

● Prescriptor is volledig geïntegreerd in het klinisch praktijksysteem van de arts. Niet het voorschrift maar het dossier van de patiënt is het vertrekpunt. Dat is voor de arts juist aantrekkelijk want Prescriptor kan prospectief rekening houden met aandoening, leeftijd, geslacht, comorbiditeit, allergieën, co-medicatie, labgegevens e.d. Kortom: Prescriptor geeft een voorschrift op maat, waarbij het rekening houdt met alle relevante patiëntkenmerken.

● Prescriptor ondersteunt het therapeutisch besluitvormingsproces van de arts. Prescriptor navigeert u langs belangrijke overwegingen en bepalende factoren naar de juiste keuzemogelijkheden - ook naar niet-medicamenteuze behandelingen! Maar u als voorschrijver houdt controle over de therapiekeuze. Het blijft tot op het laatste moment in het keuzeproces mogelijk een wijziging aan te brengen voordat een of meerdere recept(en) worden geselecteerd.

● Prescriptor verbindt informatie vanuit verschillende bronnen: zorgclassificatie (ICPC, ICD-10), NHG (consultwijzer), G-standaard (Z-Index), formularia (NHG, Nijmegen, ETAS, Kinderformularium) en Kompas (CVZ). Achtergrondinformatie over bijvoorbeeld (niet-)medicamenteuze behandelingen voor die aandoeningen, specifieke geneesmiddelen, NHG-standaarden, de benodigde patiëntbrieven en -afbeeldingen zijn direct beschikbaar en af te drukken.

Voor informatie:
www.syntheshis.nl/archief.php?nummer=2008-01&artikel=farmacotherapeutisc...